Stokholm: Ferqê çımraviyarnayışan

Content deleted Content added
m Bot: Migrating 164 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1754 (translate me)
No edit summary
Line 14:
'''Stokholm''' yew bacarê [[İswec]]ia u rocakewtena (rocvetışê, şerqê İsweç dera. Stokholm hem paytextê İsweçi hem ki tewr bacarê da gırdo.
 
== Tarix ==
Tarixê Stokholmi zaf khano. Seserra 12ine de [[Birger Jarl]]i ''dolmaleya'' madenê asıni ra Stockholm na ro. Serra 1520ine de qralê [[Danimarka]] [[Christian II]] Stokholm işğal kerd u zaf terteley kerdi. Labelê Stokholmi serra 1523ine de xo gırewt xoser. Seserra 17ine de İsweç ra pia Stockholm zaf bi gırd u bi merkezê tıcaretê nêmadey [[İskandinawya]].
 
== İqtısad ==
Ewro Stokholm bacarê dê moderno u Stokholm merkezê siyaset, iqtisad, zagonê dewleta [[İsweç]]io. Nıka zaf mekteb u laboratuwari Stokholm de ronayeyê. [[iqtısad|İqtısad]]ê Stokholmi gırdo. Şarê Stokholmi endustriya xızmete de ê hewtino (% 85). Endustriya teknolociye u ê komunikasyoni Stokholm de be zaf kaliteyına. Merkezê firmanê ''Erkikson'' u ''Electrolux''i Stokholm de ronayeyê.
 
== İklim u Nıfus ==
Hewaê Stokholmi zafêri serdıno. Labelê gegane seba ''Gulf Stream''i (awıka honıke) ra hewaê Stokholm ancia ki zaf serdın nêbeno. Erdê Stockholmi kheweo (kıhoyo) u dari tede zafê.
 
Line 26:
Nıfusê Stockholmi 774,411o, labelê nıfusê metroy 1,7 milyono.
 
== Çımey ==
* [http://www.stockholm.se/ Sitey Stokholmio resmi]
 
 
{{Template:Paytextê Ewropa}}
{{Bacarê Dınya}}
 
[[Kategori:Bacari]]
[[Kategoriye:İswec]]
[[Kategoriye:Paytextê Ewropa]]