Content deleted Content added
Line 189:
: [[:fa:رده:استان‌های خودگردان روسیه]] olduğuna göre, <s>[[:Kategoriye:Ostanê xoseriê Rusya]], [[:Kategoriye:Wılayetê xoseriê Rusya]], [[:Kategoriye:Ostanê otonomê Rusya]], [[:Kategoriye:Wılayetê otonomê Rusya]]</s> olması gerekmiyo mu ?
:: Sanırım '''oblast''' sözcüğünü kullanırsak daha iyi olacak, çünkü bunun tam karşılığı '''eyalet''' mi yoksa '''wılayet''' mi ben de çözemedim. Farsçadaki '''ostan''' kelimesi Zazacaya tamamen yabancıdır. Bir de Zazacada sıfat tamlamasında "sıfat" (xoser/otonom) sözcüğü en arkaya gelir, yani sözdizimi Farsçadaki gibi değildir. Örneğin [[Dewletê Amerikayê Yewbiyayey]]'de olduğu gibidir. -- [[Karber:Mirzali|Mirzali]]
::: Oblast oslun. Birde diyar konusuna gelince, [http://az.wikipedia.org/w/index.php?title=Krasnodar_diyar%C4%B1&action=history Azerice Wikipediyası]ndaki maddenin geçimişlerine bakıldığında diyar teriminin herkesça kabullenmiş bir terim olmadığı anlaışılıyor. İki adminin görüşleri farklıdır. Sonuçta yerleşmiş bir terim değildir. [[Karber:Takabeg|Takabeg]] ([[Karber werênayış:Takabeg|mesac]]) 03:00, 23 Nisane 2013 ([[UTC]])
 
* [[:Kategoriye:Mıntıqeyê Rusyayê federali]] ([[:en:Category:Federal subjects of Russia]])
: [[:fa:رده:تقسیمات فدرال روسیه]] olduğuna göre, <s>[[:Kategoriye:Mıntıqeyê federaliê Rusya]]</s> olması gerekmiyor mu ? [[Karber:Takabeg|Takabeg]] ([[Karber werênayış:Takabeg|mesac]]) 12:43, 22 Nisane 2013 ([[UTC]])