İmperatoriya İnka: Ferqê çımraviyarnayışan

Content deleted Content added
m Removing Link FA template (handled by wikidata)
m Raştkerdış.
Line 27:
|kodê_têlefoni =
}}
'''İmperatoriya İnka,''' (ya zi '''Sivilizasyonê İnka''') verocê verociAmerika Amerikadıde, rocrocperayen perayendıde mıntıqedêmıntıqaya [[qodêKoyê And]]idıi de çorsmeyçorşmeyê suqasuka [[Cuzco]] de [[Manco Capac]]i 11.seserdı seserra 11ıne de [[kraleteQraliyetê Cuzco]] vırastavıraşta. [[1438]] de [[Pachacutec]]iya piya vetenêherrê ğoxo kekerdê hera. [[Pachacutec]]i [[İmparatoreyaİmperatoriya inka]] vırastıvıraştê. nameyNamey cıyo ciyobin zewmizi [[Tawantinsuyu]]yo.
İnka, veroci Amerikadı, roc perayendı mıntıqedê [[qodê And]]idı çorsmey suqa [[Cuzco]]dı [[Manco Capac]]i 11.seserdı [[kralete Cuzco]] vırasta. [[1438]]dı [[Pachacutec]]iya piya vetenê ğo ke hera. [[Pachacutec]]i [[İmparatoreya inka]] vırastı. namey ciyo zewmi [[Tawantinsuyu]]yo.
 
seraSerra 15321532yıne de [[Huascar]]u [[Atahualpa]] arddımiyan de lec vıcyaveciyo. noNo fırsen ispanyolİspanyol [[Francisco Pizarro]]yre bı mahni. eyEy mıntıqetmıntıqeyê inkayaİnkayan talan kerdê. serdaSerra 1572yıne 1572de [[Vilcabamba]] inkayİnkayan heme ispanyolaispanyoli kıstikıştê.
 
=== Kralê inkayainkayan ===
 
Manco Capac 1200 - 1240