Aram Tigran: Ferqê çımraviyarnayışan

Content deleted Content added
m Cıwi = kok (cıw + passive: -i), Cıwi+ya = has lived, Cıwi+ya+yış = life
m Wikipedia Standard for some parts
Line 4:
 
==Cıwiyayışê ey ==
MeseleyêMeseley 1915i ra dıma, qalıkanê xo bar kerde suka Al-Qamishli (Suriya). Aram Tigran itatıya de serra 1934ine de amoameo dinya. HonaHewna dumanan de muzik ra hashez kerdo. Piyê xo ra dersê qaval u ud guretogırewto. İraEy ra dıma zıwanê Tırki, Zazaki, Erebki, Ermeniki u Kurdki de muzik vıraşto. Serra 1966ine de paytextê [[Ermenıstan]]i, [[ErivanEriwan]] şiyo. İtaTıya de 18 ser radyoyo Vengê ErivanEriwan de guriyo. Omre xu yoxoyo peyenpeyên zaferanzafêran [[Atina]] de ramıto. İtaTıya de biyo rehmetinrehmetın.
 
Woşayişe xo de 11 tene album veto. Aram zaf rew biyo şanın. xercaXerca TırkiraTırki ra, 230 KırmanciKurancki, 150 arabiErebki, 10 suryaniSuryanki, 8 yunaniYunanki, 7 zazakiZazaki klamukılaman vondowendo. SerbaSeba cejnaroşanê newroz,newrozi amoameo diyarbekirDiyarbekır. İtaTıya de ki newesnêweş bi, xastanedexestexane de anjiyo bi. Ey dilbere be feqiya teyran en meşurmeşhûr kılamane xuxo bene.
 
Tigran, roca 6.8.2009 [[Atêna]] de riyê decê qelbi ra kewt xestexane, uca de qayto sıxlet ra dıme merd. Mezela xuxo diyarbekirdiyarbekır de radera.
 
== Albumê ey ==