John Lennon


John Lennon (b. 9 Tışrino Verên, 1940, Liverpool, m. 8 Kanun, 1980, New York), yew muzisyeno İngılız biyo. Yew ezay gruba The Beatles biyo. Ma u piyê cı hewno ho dı serre beno se pêra abıriyenê. Ema cı o kerdo gırd. Maya ho serranê koleci de şınasneno. Lebelê maya xo serra 1958 qezay trafiki de merda. 1955 de xala cı ey rê yew gitar hediye kerdo. Ê serran de Paul McCartneya pê şınasnenê. Şıbate 1958 de Paul McCartney, George Harrison'i u Lennoni ano pê het u benê embazê pê. Grubê muziki saz kerden rê yenê pêser. Veri namey grube The Silver Beatles nanê pa. Dıme ra namey grube The Beatles nanê pa. 1960 de Ringo Starr beno tewrê grube. Serra 1969 de Yoko Onoya zewciyeno. Eyni serre grube ra abıriyeno. Xeylê seri muzik ra duri vındeno. 1980 de sûka New York City de otelo ke tede mendê, ê oteli vero be terefê Mark David Chapmani ra pê tıfınga kışiyao.

John Lennon
John Lennon portrait.jpg
Melumato şexsi
Dewlete Qraliya Yewbiyayiye
Cınsiyet Camêrd
Cay biyayışi Liverpool Maternity Hospital
Biyayış
Merdış (Central Park de merdo)
Cay merdışi New York City(Dırbeta tıfıng ra merd)
Wendış Liverpool College of Art, Calderstones School u Dovedale Primary School
Gırwe Produktorê albumi, nuştekar, Kayker, Deyrvac-Nuştekarê deyıran, Gitarist, vıraştoğê filmi, Şair, bestekar, kaykerê sinema, Piyanist, muzisyen, Ressam, Hetenoğê filmi, Muzisyen, figurê şari, Nuştekarê nesiri, aktivistê pêameyışi u Aktivista siyasi
Zıwani İngılızki
Partner Cynthia Lennon u Yoko Ono
Enstrumanê cınayışi Gitar, Piyano, harmonica, bass gitar, Çınaygeyê klavyeyıni u Vokal
Domani Julian Lennon u Sean Lennon
Mae Julia Lennon
Pi Alfred Lennon
İtıqad Ateist
Website www.johnlennon.com
İmza İmzay cı

Diskografiya cıBıvurne

  • Double Fantasy - 1980
  • Rock 'n' roll - 1975
  • Walls and Bridges - 1974
  • Mind Games - 1973
  • Some Time in New York City - 1972
  • Imagine - 1971
  • John lennon / Plastic Ono Band - 1970
  • Live Peace in Toronto - 1969
  • Wedding Album - 1969
  • Unfinished Music no. 2: Life with the Lions - 1969
  • Unfinished Music no. 1: Two Virgins - 1968

ÇımeyBıvurne


Arşivê Embarê Wikimedya de heqa John Lennon de vêşêri multimedya esta.