Juan Luis Londoño Arias (biyayış 28 Çıle 1994) be namey Maluma vêşêr şınasiyeno, muzisyenê do Kolombiyao, deyrnuştekaro, produktoro u recordero ke Sony Music Colombia ra piya gırweneno.[3]

Maluma
Maluma - Espaço das Américas (37591053894).jpg
Melumato şexsi
Dewlete Kolombiya
Cınsiyet

Camêrd

[1]
Cay biyayışi Medellín
Biyayış
Gure Muzisyen, bestekar (en) u Kayker[2]
Zıwani İspanyolki u İngılızki
Cınayış Vokal (d)
Website maluma.online

Kariyerê cıBıvurne

2010–13: Biyayışê kariyeriBıvurne

Malumay kariyerê xoyo muzikal serra 2010 dı sıfte kerdo, singlei qeyd kerdê. "Farandulera" ra tepeya o hitê radyoy u hito lokal biyo, Sony Musici u şırketê cı Sony Music Colombiay qerar dao ke o bestê xo het u o besto ra xo. Malumay be enê şırketê muziki albumê studyoyo verên qeyd kerdo. No şırket tepeya zi yew singleo dımayên be namey "Loco" veto, yew singleo romantik weçinao.

2012 dı, Malumay be Sony Music Colombia yew kontrakto xısusi imza kerdo, a serre dı albumê xoyo verên be namey "Magiai" veciyo. Enê albumi rê yew video weçinao, videoy "Obsesión"i gêriyao. Veciyayışê deyri ra tepeya 150 milyon ra vêşêr merdımi videoy ey ewnao cı , seyr kerdo, video Youtube sero veciyo. Ey singleê bini zi vetê, namey inan têdıma wıni benê liste: "Miss Independent" u "Pasarla Bien," her dı zi listanê Kolombiya ra resay heta rêza hirêyıne, kewtê top 5 performanskeran miyan. Yew zi Maluma namzedê 2012 Shock Awardi zey "Best New Artist" weçıniyao. 2013 dı ey albumê xoyo yewın ra dı singleê peyêni vetê, aniya zi album qediyo, "Primer Amor" u "Miss Independent". 2014 dı ey yew albumo newe veto, be xeylê muzisyenan dueti kerdê, piya deyri vatê.

O teberê kariyerê xoyê muziki dı filman dı zi kay keno, rol gêno.

Filmografiya cıBıvurne

Serre Name Rol Noti
2014 La voz Kids Colombia[4] be xo Hakim
Kids' Choice Awards Colombia 2014[5] be xo Main Presenter
2016 Nuestra Belleza Latina be xo Meymanê muziki
Susana Giménez be xo Roportajker
Despertar contigo be xo Meyman
2017 La Voz Kids... México be xo Qoç u avoqat

Diskografiya cıBıvurne

Albumê studyoyBıvurne

  • 2012 - Magia
  • 2015 - PB.DB. The Mixtape
  • 2015 - Pretty Boy, Dirty Boy
  • 2018 - F.A.M.E
  • 2019 - 11:11

SinglesBıvurne

SoloBıvurne

  • 2011 - "Farandulera" u "Loco"
  • 2012 - "Obsesión" u "Pasarla Bien"
  • 2013 - "Primer amor", "Miss Independent" u "La Temperatura" be Eli Palacios
  • 2014 - "Addicted", "La Curiosidad" u "Carnaval"
  • 2015 - "El Tiki" , "Borro Cassette"
  • 2016 - "El Perdedor" , "Sin Contrato", "Cuatro babys"

Be muzisyenanê binan ra piyaBıvurne

ReferansiBıvurne