Bernardo Bertolucci


Bernardo Bertolucci (b.16 Adar 1941, Parma, m. 26 Tışrino Peyên 2018, Roma) yew senarist, direktor u produktoro İtalyan biyo.

Bernardo Bertolucci
Bernardo Bertolucci.jpg
Melumato şexsi
Dewlete İtalya
Cınsiyet Camêrd
Cayê biyayışi Parma
Biyayış
Merdış
Cayê merdışi Roma(Kanserê cigera sıpey ra merd)
Wendış Sapienza University of Rome
Gure Hetenoğê filmi, senarist, vıraştoğê filmi, kaykerê sinema, film editor, Şair û nuştekarê kayi
Zıwani İtalyanki û İngılızki
Hempar Adriana Asti, Maria Paola Maino û Clare Peploe
Pi Attilio Bertolucci
İtıqad Katolisizm

FilmografiyeBıvurne

  • La Commare secca, 1962
  • Prima della rivoluzione, 1962
  • Il Canale, 1966
  • Partner, 1968
  • Amore e rabbia, 1969
  • La Strategia del ragno, 1970
  • Il Conformista, 1971
  • Ultimo tango a Parigi, 1973
  • 1900 (film)|Novecento 1900, 1976
  • La Luna, 1979
  • La Tragedia di un uomo ridicolo, 1982
  • L'Ultimo Imperatore, 1987
  • The Sheltering Sky, 1990
  • Il piccolo Buddha, 1993
  • Io ballo da sola, 1996
  • L'Assedio, 1998
  • Ten Minutes Older: The Cello, 2002
  • I Sognatori, 2003
  • Me and You, 2012

Gırey teberiBıvurne

ÇımeyBıvurne