Mawe xer arkadaslar

bir sey rica yapsam,mesela ansiklopodiye bakarak tek tek günde size söz en az 100-150 madde yazarim ama burda bir türlü olmuyor harf ara yok nerde ney nerde karman corman insanin hevesi kaciyor##bir cözüm yolu varsa bir zahmet zazaca wikipedyayi 100.000 den cok duruma getirelim. 95.91.4.61

Değerli arkadaşım,
nasıl bir kolaylık bekliyorsun ki anlıyamadım. Her dilin kendi alfabesi olduğu gibi, makalelerin de ona özgün olan dilde yazılması gerek. Onun dışında bütün vikipedilerin fonksiyonları aynıdır. Karman çorman dediğin şey nedir acaba? Kullandığımız Zazaca karakterler oluşturulacak sayfanın aşağısında verilmiştir. Bunları kullanmak zaman alıyorsa, bilgisayarında Türkçe klavyesini düzenleyip onunla yazabilirsin. Selamlar, --Mirzali 18:08, 5 Nisane 2011 (UTC)

yok kusura bakma sanirim kendimi yeterince ifade edemedim, deme oki yani simdi misal diyelim *cocuk arabasi(areve domanu)* hakkinda bir sey yazacagim peki bu kismi nerde bulacagim?

a harfi olsa orda a harfinden tüm her seyi b harfi bölümünde b harfinden her seyi yazabilemk mümkinmü?

Rica ederim sevgili kardeşim! Şimdi anladım seni. Mesela "arebê domanan" (arevê domanu) hakkında yazmak istersen, bu kelimeyi ilkin cıgeyre kutusuna (sağ üst köşede) yazıp arıyacaksın. Eğer sözkonusu kelime hakkında bir şey daha önce yazılmışsa, o makale açılacaktır. Ama yoksa eğer, üstte beliren Na Wikipediya de pela "Arebê domanan" vıraze! cümelsindeki kırmızı yazılı "Arebê domanan" üzerine tıklarsan bu başlık adı altında boş bir sayfa açılacaktır. İşte bu sayfayı o konuda yeni oluşturabilirsin. Oluşturduğun her makalenin sonuna bir de kategori eklersen, böylelikle bu makale istatistikte sayılacak ve de indeks listesinde otomatikmen alfabetik sırasıyla belirecektir. Dolayısıyla yazılmamış bir başlığı (kelimeyi) bu listede bulamazsın. Yani yeni konu başlığını bizler sitede arayıp, o kelime altında bir şey sitede yoksa, onu yeni oluştururuz. Hakkında bir şey yazılmamış kelimelerin listesi yoktur burda. Bu diğer vipipedilerde de aynıdır. Umarım şimdi biraz olsun beni anlamışsındır. Serkewtena u weşiya to wazenan! P.S. Ayrıca belirli bir isimle kaydını yaptırırsan çok daha iyi olur. Bununla ilgili aşağıdaki açıklamayı oku! --Mirzali 23:09, 7 Nisane 2011 (UTC)