Aleyna Tilki (b. 28 Adar 2000, Qonya) yew muzisyena Tırka. Ae tarixê Ağustos 2016 de pê deyrê xo "Cevapsız Çınlama" biya namdare.[1]

Aleyna Tilki
Melumato şexsi
Dewlete Tırkiya
Cınsiyet Cêniye
Cayê biyayışi Qonya
Biyayış
Gure Muzisyen û kaykerê seriali
Zıwani Tırki
Enstrumanê cınıtışi Vokal
İtıqad İslam
Keyepele www.aleynatilki.com.tr

Kariyerê cı bıvurne

Aleyna Tilki tarixê 28 Mart 2000i de Konya de maya xo ra biya. Piyê cı zey xo Konya rao, maya xo zi Trabzon ra qezay Ofi raya. Key ke a biya des u çehar serri (14) kewta Yetenek Sizsiniz Türkiye, deyrê "Gesi Bağları"y vata u pê ena kılame name kerdo. Videoy ena kılame interneti sera biyo vıla. Dı serran ra tepeya Ağustos 2016 de pê bestekar u aranjor Emrah Karadumani kılama xoya yewıne pê namey "Cevapsız Çınlama" veta, vokalê a kılame biya. Eno single Youtube de tewr klibo ewniyae biyo serra 2016 de. 400 milyon ra vêşêr merdım eno video ewnao, seyr kerdo. Klibi zi aniya hetê ewniyayışi ra biyo yewın. Ena kılama cı lista MusicTopTr de biya numre dıyıne (2). Tilki Temuz 2017 de singleo xoyo verêno solo "Sen Olsan Bari" veto, eno zi biyo numre yewın (1).

Veciyayışê xo ra tepeya cokao ke gırewto sexne cayanê alkoliyan de u qıtek biya, verapey hukmatê Tırkiyao 65. anto. Kasım 2016 de Diyarbekır de konserê xo de bombao vengın erziyao ke pê destê merdımi vıraziyao. Caê konseri zerar diyo.

Diskografiya cı bıvurne

Single'i

Filmografiya cı bıvurne

Têlevizyon
Klibê videoy
Reklam

Referansi bıvurne