Fatih Akın


Fatih Akın (b. 25 Tebaxe 1973, Hamburg) yew senarist u direktoro Tırko.

Fatih Akın
Fatih Akin cropped 2009.jpg
Melumato şexsi
Dewlete Almanya
Cınsiyet Camêrd
Cay biyayışi Hamburg
Biyayış
Gırwe Hetenoğê filmi, Kayker, senarist, vıraştoğê filmi u kaykerê sinema
Zıwani Almanki u Tırki

FilmografiyeBıvurne

Filmê kılmiBıvurne

  • 1994: Das Ende (yönetmen)[1]
  • 1995: Sensin – Du bist es! (yönetmen ve senarist)
  • 1996: Getürkt (yönetmen ve senarist)
  • 2009: Der Name Murat Kurnaz (Deutschland 09 için, yönetmen ve senarist)

FilmiBıvurne

  • 1998: Kurz und schmerzlos (yönetmen ve senarist)
  • 1999: Black Souls (Kısmet) (başoyuncu)
  • 2000: Im Juli (Temmuz'da) (yönetmen ve senarist)
  • 2002: Solino (yönetmen)
  • 2004: Gegen die Wand (Duvara Karşı) (yönetmen, senarist ve yapımcı)
  • 2004: Europäische Visionen ("Die alten bösen Lieder" bölümü; yönetmen, senarist ve yapımcı)
  • 2005: Kebab Connection (senaryo)
  • 2006: Takva – Gottesfurcht (Takva) (yapımcı)
  • 2007: Auf der anderen Seite (yönetmen, senarist ve yapımcı)
  • 2008: Chiko (yapımcı)
  • 2008: 1 1/2 Ritter – Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde (oyuncu)
  • 2009: Soul Kitchen (yönetmen, senarist ve yapımcı)
  • 2009: Min dît (yapımcı)
  • 2009: New York I Love You (yönetmen ve senarist)
  • 2012: Cennetteki Çöplük
  • 2014: Kesik (film) (The Cut)
  • 2016: Tschick
  • 2017: Paramparça (film, 2017)
  • 2019: Altın Eldiven

Filmê dokumenteriBıvurne

  • 2001: Wir haben vergessen zurückzukehren (yönetmen ve senarist)
  • 2005: Crossing The Bridge – The Sound of Istanbul (yönetmen, senarist ve yapımcı)
  • 2012: Garbage in The Garden of Eden (yönetmen)

Klibê muzikiBıvurne

  • 2002: Digger Dance: Digger is a dancer
  • 2005: Sezen Aksu: Yanmışım Sönmüşüm Ben
  • 2010: Aynur Doğan: Rewend

Linkê teberiBıvurne

Arşivê Embarê Wikimedya de heqa Fatih Akın de vêşêri multimedya esta.
  1. Das Ende bei talent-film.net