Gamanê xo rınd berze Erdem beg, mesamatiye ra! (Adımlarını iyi at Erdem bey, kaymayasın!) Yıllardır burda (bıra Asmên haricinde) sadece ikimizden başka kimsenin kalmadığının gayet farkındayım. Kimse bana martaval anlatmaya kalkmasın, yemezler artık. Bir taraftan düşmanca yıldırmaya çalışırken, diğer taraftan iyi çocuk numaralarını oynuyorsun. İyi ve kötü çocuk profilleri kendilerini daha iyi bilirler. Şizofrenik vakalar beni şaşırtmıyor. Dürüst olmayan bir kişi bin yıl yaşasa da her zaman kaybeder. Dili iyi bilmeyen biri için kopyala-yapıştır işlemi de belirli bir zaman sonra işe yaramaz, çünkü gramer ve yazım hataları hep görülür. Kıskançlık, kin ve nefret hasta ruhlu insanların harcıdır. Kendine zarar verdiği gibi çevresine de zarar verir. Bu hayatta olduğu gibi, öldükten sonra da ancak kötü eylemleriyle anılır. Buna değer mi bütün bunlar? O zaman iyi inanç değerlerinin ne anlamı kalır? Ne yaparsak yapalım, içimizdeki Yaratan kudreti de aldatamayız. Yoksa bu dünyada ve öteki alemde de ebediyen helak oluruz. -- Mirzali (mesac) 21:47, 29 Keşkelun 2016 (UTC)


Bunca zaman sonra yazma gereği duyduğun için teşekkürler. Benim tek problemim sensin, ë yada ê çpk muhim değil, istersen ė, é ě ę... de yazabilirim. Ama mesele harf değil.

Kuzey zazacasıyla da yazabilirim, güney zazacasıyla da yazabilirim, merkez zazacasıyla da yazabilirim ama mesele lehçe değil.


Bedirxan alfabesiyle de yazabilirim, jacobson alfabesiyle de yazabilirim veya kendimalfabemlende yazabilirim ama mesele alfabe değil.

Translatewiki.net deki çevirileri senin istediğin gibi de ekleyebilirim veya tamamen kafama göre de değiştirebilirim ama mesele orası da değil.


Hakaret de edebilirim iltifat da, senin yerin dibine de sokabilirim göğe de çıkartabilirim ama mesele bu da değil.

Şizofren, ruh hastası, dengesizlik gibi ithanlarda da bulunabilirsin umrumda değil zaten mesele bu da değil.


Ben her insanı olduğunu gibi kabul ederim, hata yapabilir, istediği gibi davranabilir, mükemmel olmak zorunda da değil. Sen bana bu yaptığın yanlış diyemezsin, bunu söylediğin zaman kendini haklı göremezsin. Bende sana yazdıkların hatalı diyorum ama bu beni haklı çıkarmaz, sen basit bir insansın, herşeyi kontrol edemezsin, herşeyi kontrol etmeyi bırak, gün gelecek öleceksin, başkaları kontrol edecek sistemi, idareyi. Benim yolum senden ayrı, benim yoluma çıkma, burada veya başka bir mecrada her ne yaparsam yapayım müdahale etme, eğer edersen, şekilde gördüğün gibi seninle uğraşırım, hakarete maruz kalırsın, Asmenin hesabını kullanarak istersen bu hesabı da engelleyebilirsiniz ama işe yaramadığını biliyorsun. Asıl mesele sensin, sen, sen. Rbb Warszawa (mesac) 06:27, 30 Keşkelun 2016 (UTC)

Sana daha önce de söylemiştim ki sen onmaz bir vakasın. Bu saatten sonra senden ne köy olur ne de kasaba. Dünyaya sadece yemek, içmek ve sıçmak için mi geldin? İnsanlığa ve çevrene zarar vermekten haz mı alıyorsun? Bir hayvanın bile dünyaya gelmesinin bir nedeni vardır. Amaçsız, gayesiz ve ilkesiz bir insan olabilir mi ya? Bu ne vurdumduymazlık? Bu ne duyarsızlık? Bu ne hayasızlık? Bu ne aymazlıktır? Ulan oğlum sen hayvan mısın, yoksa insan mısın? Senin benimle alıp veremediğin nedir? Başımın belası psikopat! Ben yıllardır tek başıma hayatımı ikame eden, kendi halimde biriyim. Üstelik hastalığın (kanser illetinin) verdiği sıkıntıyla mücadele ediyorum. Onca terapi ve ilaçtan sonra ben çok şükür yine de kafayı yemedim. Kendimi kitaplara ve yazılarıma verdim. Yirmidört saat seni düşünüp, seninle kafayı yorduğumu sanıyorsan aldanıyorsun. Ben sadece doğruluktan ve dürüstlükten yanayım, hepsi bu. Sen Türkiye'de ben ise Almanya'dayım. Kafayı yiyeceğin yerde git kendi hayatını yaşa kardeşim. Bir de insanların analarına küfretmek erkeklik değildir. Bizim kültürümüzde analar kutsaldır. Canlı olarak birinin karşısında yüzüne karşı aynı cüretle anaya küfredersen, bil ki o senin son küfredeşin olacaktır. Bunu sakın unutma. Madem bu dünyaya gelmişiz, bizlerin kendimize ve topluma karşı bir yükümlülüğümüz olmalıdır. Kolay kolay ucuz ölüm hayalleriyle pes edilmez. Hiç korkma, ben bu halimle daha nicelerini gömerim. Kim öle, kim kala! Onun içindir ki sen sen ol, akıllı ol. Kini ve nefreti bir kenara bırak ve de yaşamana bak. Keskin sirke küpüne zarardır. -- Mirzali (mesac) 10:05, 30 Keşkelun 2016 (UTC)


Laga luga yapma, laf salatalığına da gerek yok, lafı evirip çevirip söylemene de gerek yok. Özlü sözlere de karnım tok, brn ikimizden birinin ölmesini ve bu davanın kapanmasını istiyorum. Bu kainattaki varlığından rahatsız oluyorum. Sen benim yaptığım ve yapacağım hiçbirşeye karışamazsın, sen adi bir kullanıcısın, basit düzeydesin, gramer vs cart curtla da ilgilenmiyorum, ölünceye kadar seninle uğraşacam. Rbb Warszawa (mesac) 13:44, 30 Keşkelun 2016 (UTC)
Hayrola yavrum, sen de kendini nimetten mi sayıyorsun? Ha, doğru ya Saadet Partisi'nin Adıyaman 2. sıradan milletvekili adayıydın değil mi? RTE gibi partine ihanet edersen belki yükselirsin. Büyük İhanet Partisi'ni kurup başkanı olursun. Ardından başbakan olursun. Sonra da cumhurbaşkanı olursun. O zaman halimiz nice olur maazallah. Hadi ordan ukala meczup! Sen git önce bir psikatriye danış ve o qumqumık (bön) kafanı iyileştir. --Mirzali (mesac) 17:56, 30 Keşkelun 2016 (UTC)